Cooks notes


Απλά μαγειρικά λόγια...............

Ομελέτα γίνεται και στο φούρνο! με λίγο γάλα στα αυγά και την γέμιση που θέλετε, μην φοβάστε θα γίνει πολύ καλή
Άσπρο πιπέρι στα μαγειρευτά το γνωρίζατε, για δοκιμάστε!
Ένας καλός μύλος πιπεριού προσθέτει την ιδιαίτερη γεύση του πιπεριού, πιο καλά από το απλό τριμμένο πιπέρι στα τελειωμένα πιάτα φαγητού
Βάλτε πράσινο πιπέρι σε ομελέτα έχει άλλη...... γεύση
Μαϊντανό, άνηθο και σέλινο αγοράστε τα φρέσκα, κόψτε τα βάλτε τα σε σακουλάκια στην κατάψυξη έτσι θα έχετε όποτε το χρειάζεστε και θα το..... χρειαστείτε σίγουρα!
Μην πετάτε το ψωμί που περισσεύει κόψτε το φέτες και βάλτε το στην κατάψυξη, 
και τρώγεται και μπορείς να το βάλεις σε κεφτεδάκια και σε οτιδήποτε άλλο 
Το κοκκινιστό θέλει μπαχάρι και κύμινο
Τα γιουβαρλάκια θέλουν δυόσμο
Το αρνί με δυόσμο είναι η καλύτερη παρέα και αν θέλεις βάλε και λίγο γιαούρτι δίπλα
Η πατάτες αγαπάνε το θυμάρι το δεντρολίβανο και την ρίγανη
Της πατάτες φούρνου και γενικά το φουρνιστό φαγητό ένας κανόνας είναι να το περιποιούμαστε με τα χέρια μας, οπότε βάζουμε τα χεράκια μας και αλείφουμε το φαγητό με το λάδι και τα μπαχαρικά μας   

συνεχίζεται..........


Μεσογειακή διατροφή


Ένα βάζο με ελιές φτιαγμένες με ελαιόλαδο, ξύδι και ρίγανη στο τραπέζι είναι ελληνικό και απαραίτητο! 
....και μην ξεχνάτε βάλτε στο τραπέζι και ένα μπουκάλι αγουρόλαδο για της σαλάτες, μεσογειακή διατροφή είναι το λάδι πρώτο από όλα!
Για συμπληρώστε που ξεχάσαμε ...ένα βάζο με μέλι οπωσδήποτε, εύκαιρο με το ειδικό κουταλάκι του μέσα, απαραίτητο και για το γιαουρτάκι μας και για της σαλάτες μας
Αμύγδαλα καρύδια και σουσάμι στην κουζίνα σας οπωσδήποτε, είναι τροφές και φυσικό φάρμακο!
Να έχετε και παξιμάδια κρίθινα ολικής άλεσης, είναι πολύ χρήσιμα και για σαλάτες και για ορεκτικά ντακάκια και για το τσάι μας
Φέτα όχι μαλακή ........ απλά με το μαλακό


συνεχίζεται..........

Ψαροφαγία τέλος 


Μια καλή παρέα για μια πλούσια ψαρόσουπα είναι ένας μπακαλιάρος μαζί ένα καπόνι μια σκορπίνα μαζί και ο βασιλιάς της ψαρόσουπας ο ροφός.
Αν δεν βρίσκεις τα ψάρια που θέλεις στην ψαραγορά πάρε γόπες για τηγάνι ή μελανούρια για τον φούρνο
Τα καλύτερα για τηγάνι είναι μια παρέα με σπάρους, πέρκες χάνοι και γύλοι θα με θυμάσαι σκέτη γλύκα!
Το κεφάλι από ένα μεγάλο φαγκρί είναι μόνο για αυτούς που ξέρουν τα μυστικά της ψαροφαγίας
Το φρέσκο καλαμάρι δεν έχει  καμία σχέση με το κατεψυγμένο λυπάμαι!
Ένα μεγάλο λαβράκι στα κάρβουνα συνοδεία  με χόρτα βραστά η διάφορα αγριόχορτα συνθέτουν ένα θεϊκό τραπέζι
Ένα τραπέζι ψαροφαγίας αρχίζει σωστά με μύδια αχνιστά με σκόρδο και κρασί ή με μύδια σαγανάκι κατά κανόνα μαγειρεμένα με καυτερή πιπεριά τομάτα και φέτα
Σαργός ίσον θεός
Μια τεράστια σκορπίνα σε ένα ταψί για φούρνο με πατάτα καρότο σέλινο κολοκυθάκι ακόμα και μπρόκολο μαϊντανό, άνηθο ή μάραθο, βάλτε και δυο μεγάλα ποτήρια κρασί
φουρνίστε και απολαύστε το γεύμα της ζωής σας
Ένα φαγκρί 9 κιλών μπορείτε να το ψήσετε ολόκληρο μόνο! σε ένα πολύ μεγάλο φούρνο θέλει δύο ώρες από την μία και δύο ώρες από την άλλη, α! και ένα μεγάλο ταψί. 

συνεχίζεται..........